​​Groepen | Gymvereniging De Kroospikkers

Groepen

Peuters
Is uw kind ongeveer 2 jaar dan kan uw peuter al zonder volwassenen komen gymmen. 
Naast toestellen worden er tijdens de lessen ook liedjes en dansjes gedaan. 
Kinderen van 2 t/m 4 jaar kunnen op vrijdag van 16.00-17.00 terecht in de Multistee in Goudriaan.

Kleuters
De kleuters kunnen in Goudriaan  komen gymmen. Tijdens het kleuteruur komen er verschillende bewegingvormen aanbod. Dit alles ter voorbereiding op het toestelturnen. Spelletjes wisselen elkaar af met de echte gymtoestellen.
Kleuters kunnen op vrijdag van 17:00-18:00 uur terecht in de Multistee in Goudriaan.

Meisjes 1
De meisjes 1 groep is er voor de meiden uit groep 3,4 en 5. Hou jij van springen, zwaaien, radslagen en misschien zelfs salto's maken of om gewoon lekker te gymmen? Kom dan is een keer meedoen!  Kinderen sporten met elkaar en op hun eigen niveau. 
Meisjes 1 Goudriaan: Donderdag 18.00-19.00

Meisjes 1 Ottoland: Dinsdag 18.00-19.00

Meisjes 2
De meiden uit groep 6,7 en 8 kunnen tijdens dit uur al hun energie kwijt. Iedere week staan er weer andere toestellen in de zaal en maken we er een uitdagende les van voor iedereen.
Meisjes 2 Ottoland: Vrijdag 17.00-18.00
Meisjes 2 Goudriaan: Vrijdag 18.00-19.00


Jongensgym
Leef je lekker uit tijdens dit uur! Naast de echte herentoestellen is er ook tijd voor af en toe een spelletje. 
De jongensgym is in Ottoland op dinsdag van 19.00-20.00. 

Freerunning 
Voor iedereen die van rennen, springen en uitdaging houdt is dit een geschikt uur! Freerunning is een spectaculaire sport waarbij je zo snel mogelijk over obstakels beweegt. Hierdoor ontwikkel je het ultieme gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht. Bij freerunning draait het om de vijf F's: Fun, Freedom, Fitness, Friendship en Fulfilment. 
De freerunning is zowel voor jongens al voor meiden vanaf groep 4.
De freerunning is op donderdag van 18.00-19.00 in de gymzaal in Ottoland.
Wat heb je nodig: Makkelijke kleding en sportschoenen.

Gym en fun 12+

De jongens en meiden vanaf 12 jaar zijn op dinsdag van 20.00-21.00 welkom in de gymzaal in Ottoland. Bij de gym en fun 12+ groep wordt er naast de verschillende turntoestellen ook veel aandacht besteed aan kracht en lenigheid. Kom gerust is een keer mee doen om te ontdekken wat je allemaal nog kan! 

Selectie:

Naast alle recreatiegroepen heeft gymnastiekvereniging de Kroospikkers ook selectietrainingen. Deze zijn onderverdeeld in verschillende leeftijdsgroepen. 
Voor deze trainingen wordt je gevraagd door de leiding.Voor deze lessen is lenigheid, kracht en doorzettingsvermogen nodig maar bovenal plezier!
De trainingen zijn ervoor om je zo goed mogelijk voor te bereiden voor de wedstrijden.  Tijdens de wedstrijden turnen de meiden op de volgende toestellen: sprong, brug ongelijk, evenwichtsbalk en vloer. 

Selectie onderbouw traint op maandag van 16.00 - 18.00 in de gymzaal in Ottoland. Selectie middenbouw traint op maandag van 17:00-19:00 in de gymzaal in Ottoland. 

Selectie keuze traint op donderdag van 19:00-21:00 in de gymzaal in Ottoland. 
 

Damesfit
De damesfit is gericht op bewegen voor de mensen die fit en lenig willen blijven. De basis is bewegen op je eigen niveau. Alle spiergroepen komen aan de orde waarbij met name het plezier in bewegen voorop staat. De lessen zullen bestaan uit een warming up, rek en strek oefeningen, coördinatie oefeningen en gericht bewegen om de dagelijke dingen te kunnen blijven doen. Damesfit is iedere Woensdag van 15:30-16:30 in de gymzaal in Goudriaan.

Bodyfit
1 uur in de week sporten om je fit te voelen? Tijdens dit uur komen al je spiergroepen aan de orde. Uiteraard de BBB (billen, benen, buik) maar ook conditie en kracht oefeningen in combinatie met muziek en bewegen. Daarnaast komen er regelmatig tabata circuits, steps, aerobics en bootcamp oefeningen aan de orde om zo het gehele lichaam te trainen. De bodyfit is iedere donderdag van 19:30 tot 20:30 in de gymzaal in Goudriaan. 


Lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Ben je van harte welkom! 

 

Leeftijdsindeling:

Peuters 2-4 jaar
Kleuters Groep 1 en 2
Meisjes 1 Groep 3,4 en 5
Meisjes 2 Groep 6,7 en 8
Jongensgym  
Vanaf groep 3
Freerunning Vanaf groep 4
Bodyfit Vanaf 16 jaar
Bodygym Vanaf 16 jaar
Gym en fun 12+  
Vanaf 12 jaar